Harga Mobil Bekas

Berburu Peugeot 405 SR Murah Gan Antara 14-30 Jutaan

Peugeot 405 adalah mobil keluarga berukuran besar yang di rilis oleh Peugeot pada bulan Juli 1987 dan terus di produksi dibawah lisensi di luar Perancis. Versi ini menggunakan mesin bensin TU/XU dan XUD untuk mesin diesel. Kalau tidak salah boil ini surfive produksi sampoek 96, monggo koreksi kalau salah. Nah boil ini memangmangstab dan nyaman lalu murah harganya makanya layak untuk dijadikan barang buruan. So kita simak beberapa hal beikut ini:

Peugeot 405 Pictures

1. Spec

  • Cylinders: 4
  • Valves per cylinder: 2
  • Capacity: 1905 cc
  • Bore x stroke: 83,0 x 88,0 mm
  • Compression ratio: 8,7 :1
  • Max power: 71 kW (97 hp)
  • Max power RPM: 5750 rpm
  • Max torque: 147 Nm
  • Max torque RPM: 3250 rpm
  • Fuel system: carburetor
  • Engine type: ohc
  • Catalyst: irregular
  • Top speed: 180 km/h
  • Acceleration 0-100 km/h: 11,5 s
  • Fuel tank: 70 l

2. Kekurangan dan kelebihan

Kelemahan mobil ini gak semua bengkel bisa tangani kerusakannya. Kalau salah bengkel malah biaya perbaikan jadi besar.Sebagai masukan untuk Peugeot 405 SR, sektor mesin perlu dicermati pasalnya blok mesin dari aluminium. Jadi punya usia pakai. Misal air di radiator habis, atau kompresinya bocor alhasil mesin pincang. Maka perhatikan pemilik sebelumnya. Kalau mobil itu dipelihara dengan baik, biasanya mobilnya sehat.
Kelebihannya jelas mobil ini nyaman, kabin luas dan nyaman dan kaki-kaki empuk lebih nyaman daripada Jepun punya.

3. Kisaran Harga

Dari harga pasaran Jakarta mobil ini mulai 87-96 di jual mulai dari 14-hingga 30 juta tergantung kondisi, Harga 30 juta nampaknya mentog gan susah naiknya, karena adiknya yang 406 tahun 2000 aja cuman di hargai 40 jetian apalagi yang sebelum itu. Lain lagi untuk pasaran daerah, di Solo misalnya lansiran 90-92 ditawarkan 245 jeti, ya bisa kurang sih, tapi lebih mahal dari Jkt. Nah berikut contoh iklan yang terrekam.

PEUGEOT 405 SR Th90 WarnaCoklat Muda, MesinOk. VRAC. AcDgn. Plat- D. Harga15jt Ng. Ruko Panorama Dpn Alinda. Ph68092828/ 93181181

PEUGEOT 405 STI ‘ 96 Abu2 Met F. Ors, AC/ Tp/ VR, S. Pki, H. 25, 5Jt Ng Jl. Ry Xmlng Blok g17 No. 1 Pdk 51301866- 94777477

4. 10 TIps merawat Peugeot secara umum

  1. Jangan melakukan cuci mesin dengan air secara langsung, sebaiknya dengan kuas kering atau kain lap yang tidak terlalu basah, bisa juga ditiupkan angin dari compressor
  2. Jangan melakukan penambahan air radiator setelah mesin hidup, dikhawatirkan akan masuk udara palsu didalam circuit yang akan menyebabkan temperatur tinggi (tidak normal). Saat paling tepat dilakukan saat mesin belum hidup sama sekali (kondisi dingin) dan batasi sampai level maximum saja.
  3. Jangan melakukan pelepasan kabel Battery Positif atau Negatif secara tiba-tiba (langsung) untuk kendaraan yang menggunakan Imobilizer. Sebaiknya dilakukan secara prosedur sesuai type kendaraan sbb :- Type 306 N5, 406 D8 : kunci kontak posisi On 10 detik, kunci kontak Off baru dilepaskan salah satu dari konektor battery.- Type 806 : kunci kontak On, kemudian lepaskan salah satu dari konektor battery- Untuk kendaraan Semi Full Mux dan Full Mux : kunci kontak On 10 detik kemudian kunci kontak Off tunggu sampai 3 menit baru dilepaskan salah satu dari konektor battery. Tujuannya agar tidak terjadi Lock/terkunci pada ECU yang dapat mengakibatkan mesin tidak bisa hidup.
  4. Jangan melakukan penambahan air accu yang berlebihan (lewat dari level max) untuk kendaraan yang menggunakan Accu Basah, karena pada saat mesin hidup Alternator akan melakukan pengisian stroom ke Battery dan terjadi penguapan. Uap yang keluar dan mengenai bagian-bagian di ruang mesin akan menjadi korosi/rusak. Terlebih untuk mobil Automatic. Jika sampai masuk ke dalam transmisi bisa terjadi slip.
  5. 5Jangan melakukan pendongkrakan kendaraan di posisi yang tidak tepat saat ganti ban/ganti oli. Sebaiknya dilakukan pada bagian yang diperbolehkan untuk memposisikan dongkrak. Ada 4 titik yang diperbolehkan untuk posisi dongkrak yaitu di bawah list plang bawah:- Depan kanan- Depan kiri- Belakang kanan- Belakang kiri
  6. Jangan di hand brake terlalu lama saat kendaraan diam tapi mesin nyala, sehabis dicuci atau sehabis melewati jalan yang tergenang air, agar Brake Shoe belakang menjadi awet atau terjadi lepas dan terkunci Tromol belakangnya.
  7. Jangan melintas di jalan yang tergenang air lebih dari setengah ban, agar tidak terjadi “Water Hammer”
  8. Jangan melakukan pengisian angin pada ban yang tekanannya lebih dari 30 psi dan perhatikan juga bunga ban-nya agar kendaraan tetap stabil saat jalan.
  9. Jangan berjalan terlalu cepat saat kendaraan melewati jalan rusak atau gundukan agar suspensi awet
  10. Jangan lupa lakukan perawatan berkala kendaraan PEUGEOT anda setiap kelipatan 5000 km di bengkel  spesialis Peugeot.

Sumber: forum Detik.com
http://peugeotmania.com/

63 komentar pada “Berburu Peugeot 405 SR Murah Gan Antara 14-30 Jutaan

  • 245 ato 24,5 mbah?
    Imobilizer ki opo?trus yen ecu ne mati kudu ganti po?

    Balas
  • bahas boil mulu….
    tapi asik jg…!!!
    perawatannya ribet jg ya…bahas Datsun dong gan….

    Balas
  • kudalumping

    wah. mobil eropah tuo. rodo manja.
    -.-“

    Balas
  • joss..!!! Yen motuba bmw318 pye mbah? kira kia plus minus e apa ya…

    Balas
  • Awas, mbelinya sanggup, ngasih minum nya berat, apalagi utk pemeliharaan, klo parts ada yg rusak mesti siap2 ilmu kanibal utk mobil2 spt ini. Merk Eropa, yg populasinya terbatas pula, wedhewww.

    Balas
  • tambah no 11.

    11.jangan dipakai agar tidak rusak hahahah

    Balas
  • satriabiru

    temen saya punya,bensin 1:5 dlm kota,luar kota paling joss 1:7 ac off 😀

    Balas
  • Adhitya Ramadian

    ribet, mending mobil jepang aja

    pak tori jeskoneng sering tuh share ttg 306 nya

    Balas
  • homosekskapakmerah

    pak bons,requEst isuzu panther miyabi all variant donk…..
    Trims b4

    Balas
  • awalnya ribet nyari bengkel yg bisa nanganin, eh nemu bengkel deket rumah mlh bs oprek2..

    maturnuwun artikelnya pak bons..

    Balas
    • wah mangstabf mas bro, mohon maaf baru sekarang aku ngeh kalau ada pesanan artikel, hehehehe jadi baru tak bikinin

      Balas
  • ane pake 405sti pak bons. udah injection. cari yang mesin xu10. mesin pake besi cor. jadi lebih awet. buat ngebut juga anteng.
    dipake 170 lebih masih ga godek.. suspensi nyaman
    masalah utama cuma overheat. kalo radiator saluran air sama kipas dirawat, insyaAlloh bandel.
    bengkel emang kudu spesialis.

    Balas
  • kusmanto

    saya pake peugeot 405 roda belakang udah agak mengkakang bagai mana cara mengatasinya ?

    Balas
  • Boostaro is a natural health formula for men that aims to improve health.

    Balas
  • GlucoTrust 75% off for sale. GlucoTrust is a dietary supplement that has been designed to support healthy blood sugar levels and promote weight loss in a natural way.

    Balas
  • Sight Care is all-natural and safe-to-take healthy vision and eye support formula that naturally supports a healthy 20/20 vision.

    Balas
  • PuraVive is a natural supplement that supports weight loss naturally. The supplement is created using the secrets of weight loss straight from Hollywood.

    Balas
  • Introducing Claritox Pro, a natural supplement designed to help you maintain your balance and prevent dizziness.

    Balas
  • Actiflow is an industry-leading prostate health supplement that maintains men’s health.

    Balas
  • Aizen Power is a dietary supplement for male enhancement sexual health that is designed to help enhance men’s performance and improve overall health.

    Balas
  • GlucoTru is a groundbreaking product that proudly stands as the world’s pioneer in offering a 100% natural solution for managing Type 2 diabetes.

    Balas
  • Fast Lean Pro is a herbal supplement that tricks your brain into imagining that you’re fasting and helps you maintain a healthy weight no matter when or what you eat.

    Balas
  • Nervogen Pro is a dietary formula that contains 100% natural ingredients. The powerful blend of ingredients claims to support a healthy nervous system. Each capsule includes herbs and antioxidants that protect the nerve against damage and nourishes the nerves with the required nutrients. Order Your Nervogen Pro™ Now!

    Balas
  • NeuroPure is a breakthrough dietary formula designed to alleviate neuropathy, a condition that affects a significant number of individuals with diabetes.

    Balas
  • Buy Protoflow 50% off USA (Official). Protoflow is a natural and effective leader in prostate health supplements

    Balas
  • SonoFit is a revolutionary hearing support supplement that is designed to offer a natural and effective solution to support hearing.

    Balas
  • Prostadine is a unique supplement for men’s prostate health. It’s made to take care of your prostate as you grow older.

    Balas
  • Amiclear is a blood sugar support formula that’s perfect for men and women in their 30s, 40s, 50s, and even 70s.

    Balas
  • SharpEar™ is a 100% natural ear care supplement created by Sam Olsen that helps to fix hearing loss

    Balas
  • Cortexi is a natural hearing support aid that has been used by thousands of people around the globe.

    Balas
  • Puravive introduced an innovative approach to weight loss and management that set it apart from other supplements.

    Balas
  • Neotonics is a dietary supplement that offers help in retaining glowing skin and maintaining gut health for its users. It is made of the most natural elements that mother nature can offer and also includes 500 million units of beneficial microbiome.

    Balas
  • GlucoBerry is a meticulously crafted supplement designed by doctors to support healthy blood sugar levels by harnessing the power of delphinidin—an essential compound.

    Balas
  • Support the health of your ears with 100% natural ingredients, finally being able to enjoy your favorite songs and movies

    Balas
  • Dentitox Pro is a liquid dietary solution created as a serum to support healthy gums and teeth. Dentitox Pro formula is made in the best natural way with unique, powerful botanical ingredients that can support healthy teeth.

    Balas
  • The ingredients of Endo Pump Male Enhancement are all-natural and safe to use.

    Balas
  • Gorilla Flow is a non-toxic supplement that was developed by experts to boost prostate health for men.

    Balas
  • ProDentim is a nutritional dental health supplement that is formulated to reverse serious dental issues and to help maintain good dental health.

    Balas
  • Neurodrine is a fantastic dietary supplement that protects your mind and improves memory performance. It can help you improve your focus and concentration.

    Balas
  • Claritox Pro™ is a natural dietary supplement that is formulated to support brain health and promote a healthy balance system to prevent dizziness, risk injuries, and disability. This formulation is made using naturally sourced and effective ingredients that are mixed in the right way and in the right amounts to deliver effective results.

    Balas
  • Metabo Flex is a nutritional formula that enhances metabolic flexibility by awakening the calorie-burning switch in the body. The supplement is designed to target the underlying causes of stubborn weight gain utilizing a special “miracle plant” from Cambodia that can melt fat 24/7.

    Balas
  • Glucofort Blood Sugar Support is an all-natural dietary formula that works to support healthy blood sugar levels. It also supports glucose metabolism. According to the manufacturer, this supplement can help users keep their blood sugar levels healthy and within a normal range with herbs, vitamins, plant extracts, and other natural ingredients.

    Balas
  • GlucoFlush Supplement is an all-new blood sugar-lowering formula. It is a dietary supplement based on the Mayan cleansing routine that consists of natural ingredients and nutrients.

    Balas
  • Nervogen Pro is a cutting-edge dietary supplement that takes a holistic approach to nerve health. It is meticulously crafted with a precise selection of natural ingredients known for their beneficial effects on the nervous system. By addressing the root causes of nerve discomfort, Nervogen Pro aims to provide lasting relief and support for overall nerve function.

    Balas
  • SonoVive is an all-natural supplement made to address the root cause of tinnitus and other inflammatory effects on the brain and promises to reduce tinnitus, improve hearing, and provide peace of mind. SonoVive is is a scientifically verified 10-second hack that allows users to hear crystal-clear at maximum volume. The 100% natural mix recipe improves the ear-brain link with eight natural ingredients. The treatment consists of easy-to-use pills that can be added to one’s daily routine to improve hearing health, reduce tinnitus, and maintain a sharp mind and razor-sharp focus.

    Balas
  • Introducing FlowForce Max, a solution designed with a single purpose: to provide men with an affordable and safe way to address BPH and other prostate concerns. Unlike many costly supplements or those with risky stimulants, we’ve crafted FlowForce Max with your well-being in mind. Don’t compromise your health or budget – choose FlowForce Max for effective prostate support today!

    Balas
  • Buy discount supplements, vitamins, health supplements, probiotic supplements. Save on top vitamin and supplement brands.

    Balas
  • Cortexi is an effective hearing health support formula that has gained positive user feedback for its ability to improve hearing ability and memory. This supplement contains natural ingredients and has undergone evaluation to ensure its efficacy and safety. Manufactured in an FDA-registered and GMP-certified facility, Cortexi promotes healthy hearing, enhances mental acuity, and sharpens memory.

    Balas
  • Elevate your vitality with Alpha Tonic – the natural solution to supercharge your testosterone levels. When you follow our guidance, experience improved physical performance

    Balas
  • AquaPeace is the most in-demand ear health supplement on the market. Owing to its natural deep-sea formula and nutritious nature, it has become an instant favorite of everyone who is struggling with degraded or damaged ear health.

    Balas
  • ProstateFlux™ is a dietary supplement specifically designed to promote and maintain a healthy prostate for male.

    Balas
  • I really like reading through a post that can make men and women think. Also, thank you for allowing me to comment!

    Balas
  • Prostadine is an all-natural supplement designed to support prostate health and reduce the risk of developing an enlarged prostate. Unlike prescription drugs, Prostadine uses all-natural ingredients instead of dangerous drugs with nasty side effects.

    Balas

Tinggalkan Balasan ke NeuropureBatalkan balasan

Situs ini menggunakan Akismet untuk mengurangi spam. Pelajari bagaimana data komentar Anda diproses.