News Oto

Efek Banjirnya Motor Sport : Demam Penggalian Topspeed Mulai Meresahkan, Banyak Kecelakaan Terjadi

Dibanding 4 tahun lalu dan sebelumnya memang pertumbuhan motor sport tanah air kini makin cepat, makin membumi dan harganya memang makin terjangku. Hal ini juga didukung pertumbuhan ekonom indonesai yang kian menguat. Ya kini seorang anak muda menggunakan motor sport taruhlan R 15, R 25, CBR 250, Ninja 250 dan sebagainya memang bukan hal yang istimewa, sudah wajar dan biasa. Nah ternyata kondisi ini menambah masalah baru. Banyak rider pemula yang belum dibekali skill riding dan kestabilan mental lalu kemudian ngebut di jalan raya untuk menggali top speed, ujung-ujungnya banyak yang gubrag! Motor belum ada plat nomornya tapi sudah ringsek. Meresahkan, bagi orangtua utamanya, lalu bagi keluarga, dan bagi pengendara atau pengguna jalan lain.

fu kecelakaan
fu kecelakaan

Ketika melihat di FB utamanya di berbagai group terlihat hampir tiap minggu bahkan dalam beberapa hari selalu saja ada kecelakaan baru yang melibatkan motor sport baru dan user baru utamanya yang masih ABG. Judulnya sering atau bahkan selalu “Penggalian Top Speed”. Kejadiannya ya macam-macam, motor ringsek, shock patah, shock bengkong, dan sbagainya. Riderpun juga dalam kondisi berbagai macam,mulai dari kecelakaan ringan, patah tulang, cacat permanen hingga meninggal dunia.

r 25 crash

Yang paling resah jelas para orang tua yang menangung dana dan begitu mendambakan dan sekaligus menghawatirkan kondisi anaknya ini. Ya betapa tidak anak kesayangan lalu misalnya dibelain beli motor sport mahal taruhlah R 25 ee alah celaka. Tak terbayangkan betapa ruwetnya merasakan hal ini. Belum lagi kalau kecelakaan melibatkan orang lain, berurusan dengan orang lain, dengan pihak berwajib, dengan bengkel dan sebagainya.

Nampaknya harus ada gerakan bersama untuk meminimalisir hal ini, mulai dari produsen, Kepolisian, Media termasuk juga blogger, hingga para orang tua.

 

98 komentar pada “Efek Banjirnya Motor Sport : Demam Penggalian Topspeed Mulai Meresahkan, Banyak Kecelakaan Terjadi

  • ironi rider di negeri kita vs pabrikan…
    pabrikan yang selalu menonjolkan power dan topspeed>>>
    sedangakan rider di negeri kita kebanyakan asal betot gas, kenceng merasa bangga…..

    Balas
  • biasanya orang yang ngawur menjalankan motor belum punya sim atau dari daerah yang terjal kondisi jalan sepi dan sulit…begitu ketemu jalan aspal mulus bagai itik ketemu air..main gas pol, terutama ini terjadi pada usia remaja khususnya setingkat SMP dan SMA yang ngawur dalam menjalankan motornya…alangkah baiknya pemerintah menata kembali perijinan penggunaan sim di bawah umur dengan kriteria kendaraan jalan yang boleh di lintasi sesuai batasan umur misal mengeluarkan kembali sim D agar kejadian ngawur di jalanan terhindari serta angka kematian dan kesakitan akibat kecelakaan diminimalisir karena raider anak di bawah umur 17 tahun sudah di bekali dan di uji baik sekil dan kemampuan emosinya di jalan yang sesuai kelasnya….karena demi menghemat dan mempercepat transpirtasi serta gengsi terkadang memaksa orang tua untuk membelikan motor anaknya untuk sekolah abang bos

    Balas
    • jigongkomodo

      bener banget ini… td baru aja liat mio dikendarain 2 bocah skolaan alay tanpa spion dan helm, ngebut belok ora mikir dan dicium sedan body belakangnya dari samping, tp kgk sampe jatoh sayangnya, cm oleng dikit lalu gaspoll maning 🙁 maunya sih modyarr sekalian 😀

      Balas
  • Wah, R 25 baru kemaren keluar udah ada yang ancur gitu…. ckckck…

    Balas
  • wong semua bloger juga demen speed, itung saja antara post SPEED dan nasehat berkendara, berapa banding berapa hayo… uuppsss

    Balas
    • ahh ternyata ada juga yang sadar hal ini. lihat saja besok besok juga para blogger dah banding bandingan top speed lagi,, wajar lah manusia

      Balas
  • yang mw gali top speed diwajibkan ke sirkuit saja. tapiiii..berapa bnyak sirkuit yang memadai ada di Indonesia..??? so..banyak yg nekad nggali top speed di jalan raya..salah siapa..??

    Balas
  • biker pct

    NGEBUT benjut BANTER kelenger

    Balas
  • ngebut disirkuit aja biar safety hehehe, tapi nabung dulu buat nyewanya 😀

    Balas
  • st3v4nt

    Ya gitu deh kalo pengguna belum dewasa….umur boleh tua, duit boleh banyak otaknya masih anak2 mau menang mulu…..tapi produsen juga lah sebaiknya gak bikin iklan aneh2 supaya konsumennya gak gampang terpengaruh….

    Balas
  • Nggak apa2. Program kb kan sudah gagal, paling nggak kejadian spt ini bisa nggantiin gagalnya kb.

    Balas
  • Tambah lagi biar kenceng motornya di pretelin .. Bebek aja dbikin naked 😀
    Hadeeeehhh …

    Balas
  • cah ndeso

    tàhukan pabrikan mana yg bikin iklannya ugal2an…

    Balas
  • Sukhoi-47 Berkut

    Sesuai UU Lalulintas. mohon koreksi jika salah mbah. .
    Batas kecepatan maks antar kota 80 km/jam.
    Batas kecepatan maks dalam kota 50 km/jam.
    Batas kecepatan maks daerah keramaian 40 km/jam
    Batas kecepatan maks daerah pemukiman 20 km/jam.

    Balas
  • Apik mbah,xixixi…ndi ki review inazumane…

    Asem…kirain cuma di cerita ehm ehm saja..versi aslinya ada juga toh…mumet-ndhase tenan… http://wp.me/p14X5N-d3

    Balas
  • jigongkomodo

    ane biasa googling pengalaman kecelakaan sama gambar2 kecelakaan pale moncrot, bikin ane lebih safety riding :v lagian mau ngebut kudu ngerem mlulu kalo dikota semacet ibukota mah. . . mualesss

    Balas
  • Anak ngancam gak mau sekolah inilah itulah kalo gak dibeliin motor sport idaman dan biasanya orang tua nuruti aja kemauan si anak, orang tua model gini ini adalah orang bodoh yang nurut sama kemauan anak gak mikir tar anaknya gimana kalo dibeliin motor idamannya.

    Yang merasa jadi orang tua mikirlah kalo anak sampai ngancam spt itu jangan hanya karena sayang tp bikin nyawa anak melayang, jangan pernah turuti ancaman anak, dia gak mau sekolah atau dll itu urusan dia toh dia juga nanti yg menjalani hidup. orang tua yang penting sudah mengarahkan kejalan yg benar itu sudah bagus

    Balas
  • Boostaro is a natural health formula for men that aims to improve health.

    Balas
  • EndoPeak is a natural energy-boosting formula designed to improve men’s stamina, energy levels, and overall health.

    Balas
  • SightCare ingredients have the ability to promote the communication processes between the eye and the brain. They tend to enhance the production of chemical compounds that help in creating neurotransmitters. By getting these neurotransmitters to perform better, the ingredients solidify the connection between the eyes and the brain.

    Balas
  • PuraVive is a natural supplement that supports weight loss naturally. The supplement is created using the secrets of weight loss straight from Hollywood.

    Balas
  • Introducing Claritox Pro, a natural supplement designed to help you maintain your balance and prevent dizziness.

    Balas
  • Buy Actiflow 78% off USA (Official). Actiflow is a natural and effective leader in prostate health supplements

    Balas
  • Aizen Power is a cutting-edge male enhancement formula that improves erections and performance.

    Balas
  • ErecPrime is a natural male dietary supsplement designed to enhance performance and overall vitality.

    Balas
  • FitSpresso is a special supplement that makes it easier for you to lose weight. It has natural ingredients that help your body burn fat better.

    Balas
  • NeuroRise is a ground-breaking hearing support formula that promotes ear and brain health for both men and women of all ages and improve their hearing.

    Balas
  • Tropislim, is an all-natural dietary supplement. It promotes healthy weight loss through a proprietary blend of tropical plants and nutrients.

    Balas
  • Neurozoom is one of the best supplements out on the market for supporting your brain health and, more specifically, memory functions.

    Balas
  • SharpEar™ is a 100% natural ear care supplement created by Sam Olsen that helps to fix hearing loss

    Balas
  • ortexi is a 360° hearing support designed for men and women who have experienced hearing loss at some point in their lives.

    Balas
  • Thank you great posting about essential oil. Hello Administ .

    Balas
  • Thank you for content. Area rugs and online home decor store. Hello Administ .

    Balas
  • Everything is very open and very clear explanation of issues. was truly information.

    Balas
  • Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.

    Balas
  • Thank you for great information. Hello Administ . Onwin , Onwin Giriş onwin

    Balas
  • Boostaro increases blood flow to the reproductive organs, leading to stronger and more vibrant erections. It provides a powerful boost that can make you feel like you’ve unlocked the secret to firm erections

    Balas
  • ErecPrime is a 100% natural supplement which is designed specifically

    Balas
  • Neotonics is a dietary supplement that offers help in retaining glowing skin and maintaining gut health for its users. It is made of the most natural elements that mother nature can offer and also includes 500 million units of beneficial microbiome.

    Balas
  • EndoPeak is a male health supplement with a wide range of natural ingredients that improve blood circulation and vitality.

    Balas
  • Glucotrust is one of the best supplements for managing blood sugar levels or managing healthy sugar metabolism.

    Balas
  • EyeFortin is a natural vision support formula crafted with a blend of plant-based compounds and essential minerals. It aims to enhance vision clarity, focus, and moisture balance.

    Balas
  • GlucoBerry is a meticulously crafted supplement designed by doctors to support healthy blood sugar levels by harnessing the power of delphinidin—an essential compound.

    Balas
  • SonoVive™ is a completely natural hearing support formula made with powerful ingredients that help heal tinnitus problems and restore your hearing

    Balas
  • BioFit™ is a Nutritional Supplement That Uses Probiotics To Help You Lose Weight

    Balas
  • Gorilla Flow is a non-toxic supplement that was developed by experts to boost prostate health for men.

    Balas
  • GlucoCare is a natural and safe supplement for blood sugar support and weight management. It fixes your metabolism and detoxifies your body.

    Balas
  • Nervogen Pro, A Cutting-Edge Supplement Dedicated To Enhancing Nerve Health And Providing Natural Relief From Discomfort. Our Mission Is To Empower You To Lead A Life Free From The Limitations Of Nerve-Related Challenges. With A Focus On Premium Ingredients And Scientific Expertise.

    Balas
  • GlucoFlush™ is an all-natural supplement that uses potent ingredients to control your blood sugar.

    Balas
  • SynoGut is a natural dietary supplement specifically formulated to support digestive function and promote a healthy gut microbiome.

    Balas
  • Amiclear is a dietary supplement designed to support healthy blood sugar levels and assist with glucose metabolism. It contains eight proprietary blends of ingredients that have been clinically proven to be effective.

    Balas
  • Claritox Pro™ is a natural dietary supplement that is formulated to support brain health and promote a healthy balance system to prevent dizziness, risk injuries, and disability. This formulation is made using naturally sourced and effective ingredients that are mixed in the right way and in the right amounts to deliver effective results.

    Balas
  • Metabo Flex Is a Dietary Supplement Formulated Using a Proprietary Blend Of Six Rainforest Super Nutrients And Plants Designed To Boost Metabolism And Reduce Weight.

    Balas
  • TropiSlim is a unique dietary supplement designed to address specific health concerns, primarily focusing on weight management and related issues in women, particularly those over the age of 40.

    Balas
  • GlucoFlush Supplement is an all-new blood sugar-lowering formula. It is a dietary supplement based on the Mayan cleansing routine that consists of natural ingredients and nutrients.

    Balas
  • While Inchagrow is marketed as a dietary supplement, it is important to note that dietary supplements are regulated by the FDA. This means that their safety and effectiveness, and there is 60 money back guarantee that Inchagrow will work for everyone.

    Balas
  • Buy discount supplements, vitamins, health supplements, probiotic supplements. Save on top vitamin and supplement brands.

    Balas
  • Cortexi is an effective hearing health support formula that has gained positive user feedback for its ability to improve hearing ability and memory. This supplement contains natural ingredients and has undergone evaluation to ensure its efficacy and safety. Manufactured in an FDA-registered and GMP-certified facility, Cortexi promotes healthy hearing, enhances mental acuity, and sharpens memory.

    Balas
  • Elevate your vitality with Alpha Tonic – the natural solution to supercharge your testosterone levels. When you follow our guidance, experience improved physical performance

    Balas
  • ReFirmance is an outstanding lift serum that highly supports skin firmness and elasticity, smooths the presence of wrinkles, and provides deep rejuvenation properties.

    Balas
  • Thank you for great content. Hello Administ.

    Balas
  • After all, what a great site and informative posts, I will upload inbound link – bookmark this web site? Regards, Reader. Onwin Giriş için Tıklayın onwin

    Balas
  • Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.Onwin Giriş için Tıklayın onwin

    Balas
  • Good info. Lucky me I reach on your website by accident, I bookmarked it. Website Giriş için Tıklayın: tipobet

    Balas

Monggo Tinggalkan Komen Sini Gan, Isian Kolom 3 Pake http://www.... Bila Susah Kosongin

Situs ini menggunakan Akismet untuk mengurangi spam. Pelajari bagaimana data komentar Anda diproses.