Kecelakaan

Adu Bagong V-ixion vs FU, Shock V-xion Patah, Dua Rider Meninggal

Sebuah kecelakaan cukup parah terjadi pada malam hari, kemarin 28 Mei 2014. Kecelakaan ini merupakan adu bagong alias tabrakan frontal dari depan antara New Vixion Lightning melawan Satria FU di desa Kabunan, kec Balen Bojonegoro. Menurut sumber “Warung Ndeso” Lokasi diperkirakan sebelah timur jembatan Kapas yang terkenal jalur maut dan juga mulus.

V-ixion Shocknya Patah
V-ixion Shocknya Patah

Akibat dari kecelakaan ini dua rider meninggal di tempat, sementara itu kondisi motonya V-ixion patah shocknya, bagian depannya hancur, seperti nampak pada gambar.

FU Trlibat Kecelakaan
FU Trlibat Kecelakaan

Sementara itu FU batok lampuna juga hancur  dengan knalpot terlepas dari pengait belakang. Selain itu nampaknya masih nampak utuh. Semoga ini menjadi pembelajaran buat kita semua ntuk hati-hati di jalan, semoga arwah dua rider ini diterima di sisi-Nya diampuni semua kesalahnnya, dan keluarga yang ditinggalkan diberi ketabahan, amin.

85 komentar pada “Adu Bagong V-ixion vs FU, Shock V-xion Patah, Dua Rider Meninggal

    • rider koplak

      Mungkin kualitasnya jelek

      Balas
    • DUNIA lebih indah tanpa FBY

      yamaha cuma pinter cari sensasi . masalah kwalitas masih dibawah MOCIN

      Balas
  • sukuriiiiiiiiinn…..naek motor gak pake otak yah gt dehh

    Balas
  • weks.. kok parahan motor sport ya

    Balas
    • kualitas shock yamaha emang gitu…bukannya bengkok tapi langsung patah…

      Balas
  • ngeri
    sepertinya ban depan vixion nghajar fu di area mesin makanya knalpot fu lepas, shock vixi hancur

    Balas
    • Menghajar mesin trus lampunya mental….bukan adu bagong dong…adu jangkrik…

      Balas
  • dibalik berita duka masih saja ada terselip bc

    Balas
  • SEPI ing naLAR

    Penampakan opo ndek Spion Piksen iku?

    Balas
  • Itu yg piksen…emang dibikin gampang patah bos…buat safety…liat deh kalo balapan F1 pas tabrakan pasti…gampang protol…bukan karena kualitas tempe lho ya…bukan

    Balas
    • Kalau patah justru nggak aman, harusnya cuma melengkung.

      Balas
  • miris, ada yg kecelakaan masih sempat aja main BC.
    yg patah lah, yg ini lah. namanya baja kalo fatig ya patah. atau balik normal( ngeper) .
    tapi kalo besi itu bengkok. bukan patah, tapi kalo dilurusin tetep gak sempurna. ada titik fatig yg tersembunyi.

    Balas
    • gampangnya lihat per daun truk. kalo ga ngeper ya patah. bukan bengkok.
      btw turut berduka untuk para korban. motor bisa dibeli. nyawa gak.

      Balas
      • Anak Cakep anti Alay

        alah gak usah gombal deh…

        dulu waktu CB nabrak pohon banyak yang mencibir tuh shock bengkok lah, ban cacing lah…

        sekarang giliran kejadian gini nyibir emang gak boleh???
        ya emang gak boleh, cuman yang dicibir ntu kualitas tuh motor…
        masa sama motor cungkring aja patah…

        berduka dulu, mencibir nanti…

        *Berduka cita untuk ke-2 ridernya, semoga diterima di sisi-Nya…
        **buat motornya, bodi gede kualitas kaleng krupuk…

        Balas
    • Klo fatig berarti itu cacat produksi dong…kan itu vixion masih baru…ko udah kena fatig falliure…

      Balas
      • Mungkin yg dimaksud crack kaleee….

        Balas
    • Ga kbalik mas, kalo baja kan lebih ulet dari besi, jadi besi kalo kena impak langsung patah getas, baja patah tapi ulet / ductile, semua logam atau material akan ada lelahnya atau fatigue nya , tapi dgn syarat harus mengalami beberapa siklus, kalo kecelakaan dan apalagi motor tergolong baru ya itu masuk ke impak. immt03

      Balas
  • mari giatkan BC dalam berita duka

    Balas
  • ya mungkin gitu mas cbsf , hehe entah apa namanya.
    setau ane fatig di baja itu berarti baja udah capek, udh melewati ambang batas kelenturan. jadinya crack.
    mungkin bajanya harus diperkuat. spek shock klx mungkin baru jos.

    untuk anak alay, wah ane g bw2 cb bro.
    itu FU yg kena mesinnya, knalpot aja sampe copot.

    Balas
  • Kl menurut gw si emang kualitas shock nya yg jelek, jika dibandingin kualitas shock merk honda menurut ane jauh lbh baik merk honda, demikian di sektor kaki”, segitiga, or rangka. Merk honda mnrt pengalaman sy lebih bagus kualitasnya. Sy pernah nabrak fu pake NMP di lampu merah dgn ec +/- 60 km/jam kondisi as shock msh lurus, segitiga bengkok, velg aman (ga ada bocor secara tubeless).
    Mengenai fatigue & crack itu mnrt gue asbun aja, motor baru ga mungkin sdh fatigue aplg di material shock. Apalagi crack, jarang sekali material besi, baja, or aluminium mengalami crack krn sifat material yg fleksibel, kecuali kl terjadi di concrete/beton krn sifatnya brittle.
    Menurut gw si, imho, desain yamaha beda sama honda, kl honda dr kaki” kuat and segitiga jg gitu, tp penyakitnya sering ganti bosch velg or arm sedangkan yamaha kualitas kaki” krg kuat, makanya kl hantem lobang yg kalah duluan velg nya…
    Intinya si liat aja hukum energi, energi ga bs dihilangkan, makanya kl org engineering desain sesuatu itu trhdp beban impact or gempa misalnya, justru ada elemen” yg dibuat lemah, krn supaya menyalurkan energi or menghabiskan energi. Yg jd pertanyaan, kenapa di mongstor yamaha justru yg kalah di shock nya, sampe putus lagi… Atau mungkin dr kecepatan tabrakan melebihi desain yg diperbolehkan kali….cmiiw…

    Balas
  • sport tulen tp sohc

    Diameter shock lbh gede tp tipisss
    Coba deh timbang beratan mana shock cbsf dan nvl
    Pasti akan tau beratan mana
    Klo materal mgkn sama secara harga motor jg sama
    Diameter gede tp ringan,,,klo shock usd beda cerita lho y

    Balas
  • kalo pengen tau kualitas shock vixion-byson tanya aja tukang press yg sering nangani..
    bukan BC, faktanya emg ringkih…

    Balas
  • mau ducati peningpale, cbr, mv agusta ya bisa aja bisa aja patah shocknya tergantung titik mana yg kena benturan paling kuat, klo pengen gak protol yo naik tank ae gan…,

    Balas
  • kualits motor yamaho JELEK BUANGET dan terlalu bnyk bukti byson, pigson, sinchan pasti skok depan TUGEL.
    * kena jalan lubang= velg pecah
    * tabrakan skok TUGEL

    Balas
  • Boostaro is a natural health formula for men that aims to improve health.

    Balas
  • EndoPeak is a natural energy-boosting formula designed to improve men’s stamina, energy levels, and overall health.

    Balas
  • Quietum Plus is a 100% natural supplement designed to address ear ringing and other hearing issues. This formula uses only the best in class and natural ingredients to achieve desired results.

    Balas
  • SightCare ingredients have the ability to promote the communication processes between the eye and the brain. They tend to enhance the production of chemical compounds that help in creating neurotransmitters. By getting these neurotransmitters to perform better, the ingredients solidify the connection between the eyes and the brain.

    Balas
  • PuraVive is a natural supplement that supports weight loss naturally. The supplement is created using the secrets of weight loss straight from Hollywood.

    Balas
  • Introducing Claritox Pro, a natural supplement designed to help you maintain your balance and prevent dizziness.

    Balas
  • Aizen Power is a cutting-edge male enhancement formula that improves erections and performance.

    Balas
  • FitSpresso is a special supplement that makes it easier for you to lose weight. It has natural ingredients that help your body burn fat better.

    Balas
  • Eye Fortin is a strong vision-supporting formula that supports healthy eyes and strong eyesight.

    Balas
  • Fast Lean Pro is a herbal supplement that tricks your brain into imagining that you’re fasting and helps you maintain a healthy weight no matter when or what you eat.

    Balas
  • Buy neurodrine memory supplement (Official). The simplest way to maintain a steel trap memory

    Balas
  • NeuroPure is a breakthrough dietary formula designed to alleviate neuropathy, a condition that affects a significant number of individuals with diabetes.

    Balas
  • NeuroRise™ is one of the popular and best tinnitus supplements that help you experience 360-degree hearing

    Balas
  • ProstateFlux™ is a natural supplement designed by experts to protect prostate health without interfering with other body functions.

    Balas
  • BioFit is a natural supplement that balances good gut bacteria, essential for weight loss and overall health.

    Balas
  • Amiclear is a blood sugar support formula that’s perfect for men and women in their 30s, 40s, 50s, and even 70s.

    Balas
  • SharpEar™ is a 100% natural ear care supplement created by Sam Olsen that helps to fix hearing loss

    Balas
  • Cortexi is a natural hearing support aid that has been used by thousands of people around the globe.

    Balas
  • Boostaro increases blood flow to the reproductive organs, leading to stronger and more vibrant erections. It provides a powerful boost that can make you feel like you’ve unlocked the secret to firm erections

    Balas
  • ErecPrime is a 100% natural supplement which is designed specifically

    Balas
  • Puravive introduced an innovative approach to weight loss and management that set it apart from other supplements.

    Balas
  • Glucotrust is one of the best supplements for managing blood sugar levels or managing healthy sugar metabolism.

    Balas
  • Support the health of your ears with 100% natural ingredients, finally being able to enjoy your favorite songs and movies

    Balas
  • GlucoBerry is a meticulously crafted supplement designed by doctors to support healthy blood sugar levels by harnessing the power of delphinidin—an essential compound.

    Balas
  • ProDentim is a nutritional dental health supplement that is formulated to reverse serious dental issues and to help maintain good dental health.

    Balas
  • SonoVive™ is a completely natural hearing support formula made with powerful ingredients that help heal tinnitus problems and restore your hearing

    Balas
  • Gorilla Flow is a non-toxic supplement that was developed by experts to boost prostate health for men.

    Balas
  • GlucoCare is a natural and safe supplement for blood sugar support and weight management. It fixes your metabolism and detoxifies your body.

    Balas
  • HoneyBurn is a 100% natural honey mixture formula that can support both your digestive health and fat-burning mechanism. Since it is formulated using 11 natural plant ingredients, it is clinically proven to be safe and free of toxins, chemicals, or additives.

    Balas
  • GlucoFlush™ is an all-natural supplement that uses potent ingredients to control your blood sugar.

    Balas
  • SynoGut is a natural dietary supplement specifically formulated to support digestive function and promote a healthy gut microbiome.

    Balas
  • Metabo Flex Is a Dietary Supplement Formulated Using a Proprietary Blend Of Six Rainforest Super Nutrients And Plants Designed To Boost Metabolism And Reduce Weight.

    Balas
  • FitSpresso stands out as a remarkable dietary supplement designed to facilitate effective weight loss. Its unique blend incorporates a selection of natural elements including green tea extract, milk thistle, and other components with presumed weight loss benefits.

    Balas
  • While Inchagrow is marketed as a dietary supplement, it is important to note that dietary supplements are regulated by the FDA. This means that their safety and effectiveness, and there is 60 money back guarantee that Inchagrow will work for everyone.

    Balas
  • Buy discount supplements, vitamins, health supplements, probiotic supplements. Save on top vitamin and supplement brands.

    Balas
  • Cortexi is an effective hearing health support formula that has gained positive user feedback for its ability to improve hearing ability and memory. This supplement contains natural ingredients and has undergone evaluation to ensure its efficacy and safety. Manufactured in an FDA-registered and GMP-certified facility, Cortexi promotes healthy hearing, enhances mental acuity, and sharpens memory.

    Balas
  • Elevate your vitality with Alpha Tonic – the natural solution to supercharge your testosterone levels. When you follow our guidance, experience improved physical performance

    Balas
  • AquaPeace is the most in-demand ear health supplement on the market. Owing to its natural deep-sea formula and nutritious nature, it has become an instant favorite of everyone who is struggling with degraded or damaged ear health.

    Balas
  • Sumatra Slim Belly Tonic is a unique weight loss supplement that sets itself apart from others in the market. Unlike other supplements that rely on caffeine and stimulants to boost energy levels, Sumatra Slim Belly Tonic takes a different approach. It utilizes a blend of eight natural ingredients to address the root causes of weight gain. By targeting inflammation and improving sleep quality, Sumatra Slim Belly Tonic provides a holistic solution to weight loss. These natural ingredients not only support healthy inflammation but also promote better sleep, which are crucial factors in achieving weight loss goals. By addressing these underlying issues, Sumatra Slim Belly Tonic helps individuals achieve sustainable weight loss results.

    Balas

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

Situs ini menggunakan Akismet untuk mengurangi spam. Pelajari bagaimana data komentar Anda diproses.