Honda Recall CBR250R

Honda_CBR250R_HRC
Honda_CBR250R_HRC

Honda India merecall 11,500 units  CBR250R in India karena ada isu tentang front brake. Recall ini adalah bagi motor yang diproduksi sejak March 2011 sampai September 2012. Katanya sih perbaikandalam recallini dilakukan kurang dari sejamdidealer-dealer ang ditunjuk di india sana dansemuabiaya ditanggung Honda.

“There is a possibility of limited ineffectiveness in front brake application, though this concern doesn’t impact the overall braking functionality and effectiveness of front and rear brakes under normal riding conditions” – Demikian kata Honda India.

Lebih Jauh Motor ABeam Melansir sebagai berikut:
“This brake issue related recall doesn’t affect ABS equipped Honda CBR250R motorcycles. This quarter-litre CBR is powered by a 249.6 cc, single-cylinder, liquid-cooled engine which produces a peak power output of 25 BHP at 8500 RPM and peak torque output of 23 Nm at 7000 RPM. This engine is mated to a 6-speed transmission. The CBR250R accelerates to 100 km/hr in less than 9 seconds and goes on to a top speed of 155 km/hr. The styling is inspired from the VFR1200F and Honda locally manufacturers the CBR250R in India, helping it to price the bike very aggressively.”

Ya recal lini nampaknya yang ke dua kalinya setelah dulupernah kena isu baut yang karatan dan body yang gampanglepas. Nah bagaimana dengan CBR 250 Indonesia? Ya, dulu saat recallpertama CBR Indonesia kan buatan Thailand jadi gak kena masalah, dan kini semoga saja baik-baik aja.

Advertisements
Advertisements

21 Comments

  1. kualitas motor honda thailand lebih baik dari indonesia dan kualitas indonesia masih lebih baik dari india, ada yg bilang begono, mbuh bener ora.

  2. Yang di recall yang tipe non abs yah? setau ane kalo yg tipe non abs di india itu pake master rem bybre sama kaya pulsar series dan duke 200, sedangkan yang abs sendiri baik di thailand,indonesia, india dll pake nissin.
    kalo pake bybre sih harusnya bagus2 aja kemungkinan sih ada settingan yg krg bagus aja dari atpm honda india

  3. Pantes ajah tvs adalah pabrikan terpercaya sejagat india. Lah ini honda ga banget untuk percaya 🙁 🙁 🙁

  4. Thanks for sharing superb informations. Your web-site is very cool.
    I am impressed by the details that you have on this website.
    It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this web page,
    will come back for more articles. You, my friend, ROCK!
    I found simply the info I already searched everywhere and simply could not come across.
    What a perfect site.

Monggo Tinggalkan Komen Sini Gan, Isian Kolom 3 Pake http://www.... Bila Susah Kosongin