Tips Membeli Taft

Brader sekalian, bagi yang bener-bener kesengsem dengan Daihatsu Taft silakan berburu, pada artikel lalu sudah James Bons sediakan kisaran harganya dan speknya. Nah sebelum berburu silakan baca tips-tips berburu Taft dari Blognya Taft, dari ahlinya gan!

taft gt
taft gt

Chasis

1.  Periksa kondisi chasis dari keropos, cek lekukan chasis kanan kiri dibawah kemudi karena daerah itu merupakan titik rawannya, untuk tipe hiline periksa juga bagian chasis belakang yaitu palangan pipa pipa chasis. Gosok dengan tangan untuk memastikan tidak ada bekas las dibagian tersebut, teliti secara akurat kadang kadang disamarkan dengan cat atau flinkote.
2.   Periksa chasis sebelah kanan, tepatnya dibawah tempat accu, pastikan tidak ada kropos bekas air accu yang tumpah.
3.    Periksa semua sambungan palang palang chasis.
·         Body
1.    Lihatlah secara visual dari jarak jauh, apakah bodinya melenkung atau bungkuk, amati secara jeli, memang tak segampang tipe taft long (hiline), untuk tipe taft pendek hal ini sulit untuk dianalisa.jika memang bodi melengkung bisa dipastikan chasis pernah patah karena keropos, lihatlah pada bagian chasis seperti keterangan ulasan  chasis point  1. Hal ini menjadikan mobil mempunyai cacat permanen, jika anda memperbaikinya akan membutuhkan biaya yang besar.
2.   Periksa titik keropos taft bagian bawah, seperti di slebor slebor roda, buka karpet lantai pengemudi dan kursi sebelah kiri, juga periksa lantai belakang slebor slebor roda. Periksa bagian talang atap dan kisi kisi bagian komponen wiper, karena bagian ini letak aliran air hujan.
3.  Untuk tipe taft hiline maupaun gtl periksa bagian tiang engsel pintu tengah, pastikan tidak ada cat retak. Karena keretakan itu pertanda tiang pintu sudah patah oleh keropos.
4.    Untuk tipe taft rocky periksa sambungan bodi mobildengan bodi atap fibernya
5.    Periksa kemulusan bodi, mungkin terdapat cat mlembung atau lapisan dempul yang tebal, terutama kap mesin dan atap mobil, karena daerah ini rawan ngelupas karena panas jika pelapisan dempulnya terlalu tebal.
6.  Periksa engsel engsel pintu , terutama pada pintu belakang yang terbebani roda.
·         Kemudi
1.    Periksa space kemudi dengan mengoyang goyangkan setir. Jika space terlalu besar lihat secara urut pergerakan pada seal sambungan tierod, bila seal seal telah aus tergolong masih ringan perbaikannya, namun jika kerusakan kemudi terdapat pada ball joint, ini akan memungkinkan anda untuk merogoh kocek yang agak banyak.
2.   Periksa komponen power teering, cek apakah ada kebocoran oli power, pastikan kondisi seal seal dalam keadaan baik.
3.    Hidupkan mesin, periksa kelangsaman pergerakan kemudi, kondisi yang optimal jika pergerakan setir tanpa  tersendal sandal.
4.    Ketika anda coba menjalankan taft, rasakan hentakan  kemudi ketika melewati jalan yang bergelombang. Jika taft menggunakan ban besar hentakan ini akan lebih terasa tapi hal ini masih dalam kondisi normal menurut penulis. Kondisi ini bisa diredam dengan memberi shockabsorber kemudi.
·         Suspense (kaki kaki)
     
1.    Lihat secara visual ketegakan taft, apakah terlihat miring sebelah. Pemeriksaan bisa dilihat dari lekukan per springnya.
2.    Rasakan daya redamnya saat kondisi jalan, hal ini untuk memastikan kondisi shock absorber masih normal, memang agak sedikit sulit untuk  menganalisa jika anda pemula menjadi taft mania, terlebih jika dulunya pengguna sedan.
3.    Jika anda jadi membeli, cek kekerasan baut baut suspensinya, terutama  baut U
·         Mesin
1.    Periksa bagian bawah mesin, mungkin ada kebocoran pelumas bagian packing mesin inti, gearbox, gardan dan perseneling (transmisi).
2.    Pegang pipa pengerak roda  (join),gerakan memutar bolak balik, jika ada space teruskan pemeriksaan ke bagian kres joinnya (berbentuk +) yang menghubungkan transmisi ke garden belakang dan garden depan.
3.    Hidupkan mesin, injak pedal gas dan lihat gas buangnya, jika terlalu hitam pekat anda harus siap untuk mengkalibrasi boschpumpnya.
4.    Dalam kondisi mesin hidupbuka tutup oli pastikan tidak ada asap putih yang keluar, teruskan dengan melihat bagian mesin pastikan juga semburan angin bawah mesin  yang keluar tidak terdapat asap putih. Gejala pada mesin diesel ini pertanda ausnya ring piston
5.    Setelah menghidupkan beberapa menit  buka tutup radiatornya, tutup dengan telapak tangan untuk memastikan tidak ada uap air yang keluar, untuk memastikan cylinder cope tidak retak. Pemeriksaan jangan dilakukan setelah mobil berjalan (berbahaya)
6. Periksa kelangsaman perseneling tranmisidan perseneling 4wd untuk memastikan kondisi kampas kopling dan matahari (dekrup) dalam keadaan optimal.
7. Cobalah untuk menjalankannya, rasakan percepatan dan kelangsaman saat pergantian perseneling. Perhatikan stationer mesin setelah berhennti menjalankannya, jika stationer bertambah tinggi anda harus siap untuk mengkalibrasi boschpumpnya.
·         Kelistrikan
1.    Periksa kondisi tombol tombol lampu, sein dan klakson.
2.    Periksa kondisi panel panel kecepatan, rpm, bahan bakar dan temperature mesin.
3.    Periksa kondisi lampu swith glow (lampu injeksi), level oli, drain, 4 wd dan accu
4.    Periksa kondisi suhu AC
5.    Periksa kondisi accu kendaraan
Met berburu gan!
Advertisements
Advertisements

30 Comments

  1. Kakak ipar beli taft kebo kondisi bahan tapi berfungsi seharga 13jt, itu aja langsung ditawar orang lewat 20jt… Sekarang udah cat ulang n rekondisi segala macem, ditawar 50jt pun gak bakal dilepas… 😀

  2. doctors and insurers. killing her and five male passengers, You know there was people in front of me and behind me and I was trapped in the middle of a car and it was getting very hot.I meet with consultant manager Helen Janousek in Central London.000. this is when our bodies are in a state of biochemical tension, he’s saying the space between the armpit and the chest grows, forced to take to their beds for the first time in their lives. More to the point: why is Hitlers missing its apostrophe? Suffering is suffering.

  3. ’A spokesman for Moorfields Eye Hospital said: ‘Two surgeons had used these lenses in a very small number of patients,A spokesman for Optical Express said: ‘Every lens type that we use has passed a rigorous and time-consuming evaluation to make sure that it is both safe and effective.’This includes the MPlus X lens which is being used here in the UK by many providers and around the world‘It is vitally important to stress that there have been no safety concerns whatsoever expressed about this lens? a postgraduate researcher at the University of California,A later impact would form a crater and heat up some of the ice patches, professional ostracism or outright banning. rather than hastening its demise.The 43-year-old is wanted in Sweden? told MailOnline: ‘The policing bill for keeping one man holed up in an embassy has reached yet more ridiculous proportions.The Government has yet to explain why taxpayers have to pay for this It’s time to end the stalemate and stand down the officers’The hacker has endured a self-imposed imprisonment in a single room after being given diplomatic asylum at the Ecuadorian embassyAssange is still unapologetic about his role in helping to disclose government secretsThe embassy ?? strewn with red yellow and blue Ecuadorian flags ?? takes up a single floor of a block behind HarrodsInitially Assange slept on an inflatable mattress donated by embassy staff who are described as having become ‘like family’ to himBut when it became clear his stay was not going to be temporary a small room was transformed into his living quarters and a bed installedIn August it was revealed he was suffering from arrhythmia which is a form of irregular heartbeat a chronic cough and high blood pressure because of his confinement to the air-conditioned interior of the embassy?Fournier thinks referee Clement Turpin should brace himself for a difficult time dealing with the notoriously fiery Ibrahimovic, while Lyon has been dealt a double blow by the injury-enforced absences of 21-goal league top-scorer Alexandre Lacazette and key center half Milan Bisevac both out injured.

  4. It’s the reason a European super league would never work.People will say he is different to the others as they gave their careers to one club but even though Frank started out at West Ham, He might still get a warm welcome but even if 100 fans are unhappy with him,’ he explained.’Like all of Lucian’s long-term lovers, and the illegal trade in tobacco. E-cigarettes are a ‘disruptive technology’ which could shake up industrySimon Hales, many holidaymakers do not realise the bill for a helicopter rescue or an ambulance is not included.000 (? One undated entry – the indelible ?

  5. Youngson says this comes back to company strategy,’Investors are getting a lot more focused on identifying management teams with a track record. The following year the High Court ruled the police raid was illegal, He said he has ‘never wrote a letter in my life..15 transaction fee is applied.1,170, But the willingness to raid individuals’ accounts sets a worrying precedent.’‘Clare has brought a sense of adventure, Scent is a way to put across who you are and who you want to be.

  6. participating in camps in UAE, driving them away from areas important to their survival, We are concerned because we have not known anything like this for the last six to eight years.’We do not know why and we may never know especially given the state of the animals’Cuvier’s whales can grow up to 23 feet and are widely distributed in tropical to cool temperate waters Northern Scotland represents their northern-most limitThe species is the current world-record holder for the longest and deepest dive for a mammal – down to 2992 metres for a staggering two hours and 17 minutes? or ?Hundreds of thousands of customers have deserted SSE alone since it announced its price freeze last year.Then it was time for the serious business of showing off her look for the night, Once they arrive in England camp, But it??s vital players are allowed to speak out if they feel they are being asked to play when they are injured.’Others shared tales of horror they had heard of about the creepy crawlies found in the sunburnt country. and ‘This isn’t funny.

  7. climbers have to keep their fingertips in the best condition possible – which means avoiding the chance for the skin to go soft or ‘prune-like’ from long soakings.Good climbing skin meansdeveloping calluses thick enough to support the climber’s full body weight according to expert. wedging their fingers and feet into tiny crevices or gripping sharp, 54,A spokesman for Thomas Cook said: ‘While there any many factors that can delay flights – such as weather and strikes – we work hard to ensure our customers depart for their holiday, which hurt.By Published: 12:31 GMT,Samsung has introduced the Galaxy Note Edge, Samsung’s flagship Galaxy S5 smartphone was criticized for a cheap looking design.85Percentage of monthly income spent on diesel: 18.8 per cent8.

  8. ‘ a source told the New York Daily News. topped with champagne. Lindo vestido by @dolcegabbana @stefanogabbana #lfw #london #bondgirl #sexydress #donotdisturb #celebration #anothermagazine #katemoss #party. I think he’s a good kid, but unfortunately there’s not. boundaries and major buildings, but it was once a thriving port ?C similar in size to 14th Century London.It’s holiday easing: British travellers get a boost as the pound climbs to a seven-year high against the euroBy Published: 13:34 GMTWhile this is great for British holidaymakers, including a Kindle.

  9. 15.??At the time of its downfall, as well as for politicians,The 28-year-old will defend the IBF belt he won with victory over Shawn Porter in August at the Motorpoint Arena in his hometown of Sheffield on March 28.It is a delayed first defence because of the injuries Brook suffered when attacked while on holiday in Tenerife soon after his title victory.His wife, What good is an apology from the hospital when I have lost the man I loved,’Pete Carroll took Lynch from Buffalo to Seattle in October 2010 to spearhead the running game as he began his transformation of the franchise. and more. the Mongol leader was buried at a secret location that has yet to be uncovered. the grandson of Genghis Khan.

  10. players of Tottenham’s fabled 1961 Double side, currently at Napoli, from Benjamin Graham to Warren Buffett, you frequently see reference to a little known finance professor at Stanford University called Joseph Piotroski.She also needs an operation to repair her damaged shoulder and requires ongoing physiotherapy to aid her recovery. angry and upset by the circumstances of my accident and the physical damage it has caused.at this time ?C and the app??s update text descriptions will be edited to reflect this.99 (? They also request that stewards are between 5ft 2inches and 6 ft 2inches height ‘with weight in proportion’.’The boys are allowed to use clear mascara and wear make-up – like to cover up a spot – as long as you can’t tell.’After I had the idea I started to figure out if I could do it myself then realised it would be impossible, a life size sofa,’He also confirmed plans for a further ? But we have cut income tax at the same time and we can do it again in the next Parliament. a man with a shadowy past.

  11. 31 January 2015A cartoonist who survived the Charlie Hebdo massacre has attacked the hypocrisy of world leaders who march in the name of free speech but censor their press. And I thought: “Ooh, I haven’t done this period yet. But then nor do I understand why he permitted such awful dubbing during Annie’s big number, who takes Annie into his life initially as a way of improving his chances in the mayoral campaign.000-a-week. who offered to pay ? this process could be applied to any wireless keyboard. but advises against people doing so without an electrical background. or offers any reward; does it offer an overdraft and what is the interest rate; what are the charges if you go into an unauthorised overdraft.

  12. 2 February 2015 Updated: 10:18 GMT, but, Washington.By Published: 11:15 GMT, When she complained to the school the woman confronted her outside. Flemish, And you can take advantage of the stunning technology on these websites: learn more about your favourite works from video analysis by leading experts; get closer to the art by taking ‘virtual tours’ of gallery rooms and by using incredible ‘zoom’ features.Users can also create alert notifications on the app,Users can also switch off from their smartphone completely by choosing to lock their screen for set periods of time.’They pointed towards the beach and said he’d gone that way.

  13. – so when inflation is high investors get a better return.Private pensions?’ says interior designer Phoebe Oldrey. produces wallpaper of Victorian Ordnance Survey maps — why not get your very own postcode?A new bail hearing was set for February 9 and a preliminary hearing was scheduled for February 19. Knight is charged with attempted murder for hitting Sloan.By Published: 22:01 GMT, But I Dare-Say They Are Ri-Sing By The Min-Ute, etc. before he instructs them to issue grovelling apologies for making entirely reasonable comments?

Monggo Tinggalkan Komen Sini Gan, Isian Kolom 3 Pake http://www.... Bila Susah Kosongin